18 Mart 2014 Salı

KADIKÖY BELEDİYESİ'NDEN ANLAMLI AÇILIŞ


Kadıköy Belediyesi engelliler için yeni bir hizmete daha imza attı. Kadıköy'ün Koşuyolu semtinde açılışı gerçekleştirilen Engelli Eğitim Merkezi'nde engellilere ziyafet vardı. Açılışa katılan engelliler gitar ve keman eşliğinde hem dans etti hem de doyasıya eğlendi. Kadıköy Belediyesi Sosyal İşler Müdüresi Tülin Ergüner ve Özel Eğitim Öğretmeni Sibel Baygan,  Engelli Eğitim Merkezi'nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

"Her yaştan engelliyi bekliyoruz"

Sosyal İşler Müdüresi Tülin Ergüner
Kadıköy Belediyesi güzel bir projeyi daha hayata geçirdi. 14 Mart Cuma günü açılışı gerçekleştirilen Engelli Eğitim Merkezi, Kadıköy'de ikamet eden engelliler ve aileleriyle doldu taştı. Kadıköy Belediyesi Sosyal İşler Müdüresi Tülin Ergüner de oradaydı. Projenin hayata geçiriliş süreci hakkında konuşan Ergüner, şunları söyledi: "Kadıköy Belediyesi olarak en büyük hedefimiz her tür engelliyi sosyal hayatta var edebilmek. Bunun için de sosyal projeler oluşturmak bizim başta gelen görevlerimizden. Tıpkı bugün olduğu gibi engellileri ve engelsizleri bir arada kaynaştırabilmenin arzusu içerisindeyiz. Bunun dışında engellilerin toplum içerisinde tek başlarına var olabilmelerini sağlamak istiyoruz. Bu nedenle de engellilerin kendi ayakları üzerinde durabilecekleri özelliklerini geliştirmeye çalışıyoruz. Çeşitli atölye çalışmaları, eğitimler, sosyal faaliyetler ve açık alan etkinlikleriyle ilgili yaptığımız çalışmalar hala devam ediyor. Bizim engel gruplarında tanıdığımız yaş sınırı yok. Özellikle zihinsel engellilerin yaşları kaç olursa olsun onların da yaşıtlarıyla oyunlar oynayabilmesi için özel eğitim sınıfı kurduk. Bu sınıfımıza onların bilgi beceri ve zeka yaşlarına uygun aktiviteler yapıyoruz. Burada bugün faaliyete geçirdiğimiz Engelli Eğitim Merkezi'mize her yaştan engellileri bekliyoruz."

"Engellilere bireysel olarak destek oluyoruz"

Özel Eğitim Öğretmeni Sibel Baygan
Özel Eğitim Öğretmeni Sibel Baygan da açılışa katılanlar arasındaydı. Zihinsel olarak biraz daha geriden gelen engelli çocuklara yönlendirmeler konusunda yardımcı olduğunu dile getiren Sibel Baygan, Kadıköy'de faaliyete geçirilen Engelli Eğitim Merkezi'nde tedavi yöntemlerini kullanarak zihinsel engellileri hayata kazandırdığına vurgu yaptı. Doğru yönlendirme konusunda bilgi veren Baygan, "Zihinsel engelli kişinin yaşı küçük olduğu taktirde onu rehberlik ve araştırma merkezine yönlendiriyoruz. Daha sonrasında bu bireylerimizin doğru tanılarının elde edilmesine destek oluyoruz. Uzunca zamanı hastane veya tedavi merkezlerinde geçen engellilere de bireysel olsak destek oluyoruz" diye konuştu. Kadıköydeki engelli merkezinin faaliyetlerinden faydalanılması için engelli bireylerin Kadıköy'de ikamet etmelerinin şart olduğunun altını çizen Sibel Baygan, "Bu ilçeden ikamet etmeyenler bize başvurduğu taktirde onları ikamet ettikleri ilçelerin engelli merkezlerine yönlendiriyoruz. Ayrıca ilgili bakanlıkla iletişime geçmelerine yardımcı oluyoruz" dedi. Engelli Eğitim Merkezi'nin açılışına da değinen Baygan, açılışı çok görkemli bulduğunu söyledi. Kendilerini takip eden belirli sayıda bir kitlelerinin olduğunu belirten Baygan, "Sadece bizi takip edeneler bile birbirlerine haber verdiği zaman kalabalık bir sayıya ulaşabiliyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor" diye konuştu.


Haber: Emrah Topcu
Fotoğraf: Emrah Topcu
Kurgu: Emrah Topcu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder