2 Nisan 2014 Çarşamba

ENGELLİLERE ÜCRETSİZ TAKSİ HİZMETİ



Kadıköy’de ikamet eden engelliler ulaşımda problem yaşamıyor. Kadıköy Belediyesi hayata geçirdiği “Engelli Taksi” hizmetiyle engellilerin evden dışarı çıkmasını ve sosyal hayata katılmasını sağlıyor. Ünlü bir otomobil firmasının Kadıköy Belediyesi’ne bağışladığı araçlarla 2005 yılından bu yana hizmet veren Engelli Taksilerine talep, gün geçtikçe artıyor.

Taksi hizmeti ücretsiz

Engelli kişi doktor ya da hastaneden aldığı raporla “Engelli Taksi” hizmetinden ücretsiz faydalanabilmektedir. Taksilerin randevu sistemiyle hizmet vermesinden dolayı en az iki gün önceden randevu alınması gereklidir. Ayrıca taksi hizmetinden faydalanan engelli kişiler yanlarında bir de refakatçi bulundurabiliyor. Engelli taksiye ulaşmak için 444 00 81 numaralı telefonu arayabilirsiniz.



“Araç sayımız artacaktır”

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, ilk “Engelli Taksi” uygulamasını Kadıköy Belediyesi’nin başlattığına dikkat çekti. “Engelli Taksi” uygulamasından Kadıköy halkının mutlu olduğunu belirten Öztürk, “Altı tane engelli taksimiz var. Engelli arkadaş nereye gidecekse bir telefonla evinden alınıyor ve gideceği yere götürülüyor. “Engelli Taksi”ye ihtiyaç oldukça araç sayımız artacaktır. Yeter ki yurttaşlarımız bu hizmetten faydalansınlar” diye konuştu.



"Çok sayıda engellinin taksiye ihtiyacı var"

Engelli Taksi Hizmetinden son derece memnun olduğunu dile getiren bir başka isim de CHP İl Başkan Yardımcısı Sinan Karahan Oldu. Özellikle tekerlekli sandalye kullanan engelliler için bu taksilerin çok faydalı olduğunun altını çizen Karahan, “ Tekerlekli sandalyeler normal bir taksiye sığmazlar. Çünkü, onlar akülü olduğu için katlanamazlar. İlerleyen günlerde taksi sayımız artacaktır. Kadıköy nüfusunu göz önüne alalım. Örneğin, Kadıköy’ün 1 milyon nüfusu varsa bu nüfusun içerinde 120 bin engelli var demektir. Yani bu da 120 bin engellinin taksiye ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Çok sayıda engellinin taksiye ihtiyacı var” dedi.

Asansör sistemli taksi

Tekerlekli sandalye kullanan engelliler de unutulmamış. Aracın arka kısmına yerleştirilen asansör sistemi sayesinde fiziksel engelliler, tekerlekli sandalyesinden ayrılmadan seyahat edebilmektedir.  




Haber: Emrah Topcu
Kamera: Kadir Aras

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder