16 Nisan 2014 Çarşamba

SAKATLARI AĞIRLAYAN 65 DERNEK VAR

Türkiye'de 65 şubesi bulunan Türkiye Sakatlar Derneği, yüzlerce sakata hizmet veriyor. Dernek, ihtiyaç sahibi üyelerine ortez, protez, koltuk değneği, tekerlekli motorlu sandalye temin ediyor. Ayrıca üyerlerine maddi yardımlarda da bulunan Türkiye Sakatlar Derneği, okuyan sakat öğrencilere burs imkanı sağlıyor. 

Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Pervin Giyik, derneğin faaliyetlerini genişletmek için tüm sivil toplum örgütleriyle iletişim halinde olduğunu belirtti. Derneğe üye olan engelli kişilerin bu dernek aracılığı ile iş sahibi olduklarını belirten giyik, sözlerine şu şekilde devam etti: "İş kurmak isteyen isteyen engelli kardeşlerimizi gerekli yerlere yönlendiriyoruz. Engelliler için yapılan sınavlara onları hazırlıyoruz. Ayrıca engelliler için yapılan bu sınavlara hazırlık aşamasında gerekli eğitim imkanları yine derneğimiz aracılığıyla sağlanmaktadır."

Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Pervin Geyik, derneğe üye olunabilmesi için doktor veya hastaneden alınmış olan sakat belgesi, ikametgah ve nufus cüzdanının yeterli olacağını belirtti. Derneğin ilkelerinden birtanesinin de "hak temelli mücadele" olduğunu belirten Giyik, "Tüm sakatlar haklarını Türkiye Sakatlar Derneği'nde aramalıdır. Çünkü burası çok geniş bir sivil toplum örgütüdür. Tüm sakatları Türkiye Sakatlar Derneği'ne bekliyoruz." diye konuştu.



Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şubesi Yöneticisi Ali Güler
Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şubesi Yöneticisi Ali Güler de dernek çalışmalarında görev alan bir diğer isim. Ali Güler, dernek faaliyetlerini şu şekilde özetledi: "Bu derneğin en büyük özelliği dilenci derneği olmaması. Bizler istiyoruz ki bir şeyler engelliler adına düşünülmesin. Bu şeyleri engellilerin kendisi yapsın. Bu anlamda Türkiye'nin dört bir yanında engelli derneklerini hizmete geçirdik. Bu adımlarla amacımız engellilerin yaşamına daha aktif bir şekilde devam etmesini sağlamaktır."








Haber: Emrah Topcu
Kamera: Kadir Aras



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder